Po vetrovni Kitajski je Rogina napredoval

Po vetrovni Kitajski je Rogina napredoval

-
0 52

Turški kolesar Ahmet Örken je zmagovalec IV. Etape na dirki Tour of Qinghai Lake od mesta Guide
do Qinghai Lake dolgo 159 km. Težko etapo je še otežil močan bočni veter, ki je skupino
razbil na več manjših. Kolesar dneva je bil Radoslav Rogina, ki je bil dolgo sam v begu in so
ga ujeli 15 km pred ciljem.

Vetrovno etapo je dobil Ahmet Örken iz ekipe Torku Sekerspor, ki jo vodi Novomeščan Branko Filip. Radoslav Rogina je po dolgem solo pobegu pristal na desetem mestu in je skupno prav tako deseti z 2:20 zaostanka za Italijanom Davidom Mucellijem. Kako težka je bila etapa priča podatek, da kar 16 kolesarjev ni prišlo do cilja. Žal je med njimi tudi Dušan Rajović, ki je blestel v prvih dveh etapah. Ekipa ga bo zelo pogrešala v sprinterskih etapah.

Radoslav Rogina: »Ker sam bil razočaran z včerajšnjim razpletom sam se danes odločil, da poskušam naredit kakšen pobeg. Napadel sem takoj v začetku prvega klanca in ostal sam na čelu. Spotoma sem ujel ubežnike, ki so ušli že pred klancem, a nobeden ni mogel naprej z mano in sam se odločil da grem sam. 100 km sem bil sam v ospredju. Zadnji del etape je bil močan bočni veter in me je 30 km do cilja ujelo nekaj kolesarjev. Šlo mi je kar dobro in upam, da se spočijem in da bo počutje še naprej dobro, saj je dirka še dolga«.

Trener Boštjan Mervar: »Danes je bila na sporedu ena od odločilnih etap, ki se je končala ob jezeru Qinghai Lake. Na začetku nismo imeli veliko dela, saj so dirko od starta kontrolirali kolesarji rumene majice Minsk Cycling Team. Na začetku so ušli štirje kolesarji, ko se je začel prvi vzpon 1. kategorije sta napadla dva kolumbijska kolesarja in se kmalu približala ubežnikom. Rumena majica je hitro ostala brez pomočnikov, takrat je napadel Radoslav Rogina in do vrha ujel vse ubežnike. Zares je šel dobro, ker niso hoteli z njim sodelovati v pobegu, se jih je otresel. Glavnina se je ustavila in Rado si je do drugega gorskega cilja
prikolesaril kar 4:55 prednosti pred glavnino. Sledilo je še 60 km do cilja, cesta se je spuščala, a je bilo za Rogino zelo težko, saj je bil kontra veter s strani. Zadaj so zaradi stranskega vetra vsi kolesarji zakrožili in pobeg je bil obsojen na propad. 15 km do cilja je Radoslava Rogino je ujela skupina 12 kolesarjev, s katero je prišel do cilja. V drugi grupi osmih kolesarjev je bil tudi Grega Gazvoda, ki mu gre tudi zelo dobro«.