Po vetru dež, višje sneg

Po vetru dež, višje sneg

-
0 80

Popoldne bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo pojavljale rahle padavine, največ jih bo v Posočju. Meja sneženja bo med 900 in 1300 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 7 do 13 stopinj C.

Jutri bo oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. Meja sneženja bo med 1200 in 1500, v Zgornjesavski dolini na okrog 1000 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 5 do 13 stopinj C.

V torek bo pretežno oblačno. Zjutraj bo večinoma suho, čez dan pa se bodo predvsem v zahodnih krajih spet pričele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodnik. V noči na sredo bodo padavine zajele vso Slovenijo. V sredo popoldne bodo od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m.

(arso)