Po vročini lahko nevihte

Po vročini lahko nevihte

-
0 313

Popoldne bo povečini sončno, nastale bodo posamezne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji lahko nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36, na Primorskem okoli 38 stopinj C.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sprva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 26, najvišje dnevne od 26 do 32, na jugu Slovenije do 35 stopinj C.

OPOZORILO
Danes bo še velika toplotna obremenitev, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa le na Primorskem in delu južne Slovenije. Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost.

OBETI
Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, najkasneje na vzhodu. Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Vročine ne bo. Večinoma sončno bo tudi v torek. (arso)