Pobeglega tatu prijeli

Pobeglega tatu prijeli

-
0 301

Krške policiste je 19. 4. nekaj pred 13. uro občan obvestil, da so v okolici Kostanjevice na Krki neznanci iz kleti stanovanjske hiše odtujili motorne žage in kosilnico in pobegnili s kombiniranim vozilom.

Z opisom vozila in smeri bega storilcev je novomeški OKC takoj obvestil vse policiste na širšem območju. Šentjernejski policisti so kombinirano vozilo izsledili in ustavili v Velikem Mraševu.

37-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Našli in zasegli so tudi ukradene predmete, ki jih je osumljenec odvrgel. Osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj bodo policisti Policijske postaje Krško danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Med storitvijo kaznivega dejanja je bil namreč z osumljencem tudi otrok.

VLOM

V noči na 20. 4. so v Krškem neznanci vlomili v prostore podjetja in odtujili šest pnevmatik za tovorna vozila znamke Dunlop. Škode je za okoli 2800 evrov.