Podrobnosti o ugrabitvi deklice

Podrobnosti o ugrabitvi deklice

-
0 213

Znane so nekatere podrobnosti o ugrabitvi 2-letne deklice, sredi belega dne v Beogradu. Po poročanju srbskih medijev je trojica francoskih državljanov v Srbijo prispela s točno določenim namenom – ugrabiti otroka po naročilu, torej za trgovce z ljudmi.

Ugrabitelji so iz Francije do Beograda potrebovali kar 1.600 km, da bi ugrabili deklico in jo kasneje prodali. Srbska in francoska policija sodelujeta in poskušata ugotoviti, kdo je bil naročnik. Mediji še poročajo, da se je trojica najprej odpravila v Romunijo, kjer naj bi ugrabili deklico, vendar tam niso našli primernega otroka, za katerega so že imeli prirejene dokumente. Ker deklice niso našli, so se v lov za novo žrtvijo odpravili v Srbijo. V Pančevo so prispeli 12. marca, se ustavili v lokalu s hitro prehrano, se sprehajali po mestu, kar so zabeležile nadzorne kamere. Prespali so v avtu. Naslednji dan so se odpeljali v Beograd, kjer so prav tako oprezali za žrtvijo. S seboj so imeli tudi ponarejene dokumente za žrtev in prirejen nekakšni alibi z DNK analizo.

Kot je znano so ugrabitelji sredi belega dne napadli mamo in ugrabili njeno 2-letno deklico. Na to so pobegnili, vendar so jih policisti pri dejanju izsledili in ujeli ter deklico zdravo in nepoškodovano vrnili staršem.

Tako srbska kot francoska policija sta prepričani, da gre za organizirano kriminalno združbo, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi. V naslednjih dneh pričakujejo, da bodo izvedeli, ali je bila deklica ugrabljena po naročilu oz. so družino že dalj časa opazovali in na to izvedeli ugrabitev.

(foto: Blic)