POKAL SPAR: Krka brez finala

POKAL SPAR: Krka brez finala

-
0 136

V prvem polfinalu Pokala Spar sta se v v ljubljanski Hali Tivoli pomerila novomeška Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba. Če so bili Novomeščani uspešnejši v prvem polčasu, pa so imeli pervlado v drugem Gorenjci, ki so slavili z 89:82 in si tako priigrali finale. V drugi tekmi je Sixt Primorska odpravila ljubljansko Olimpijo 74:70.

Prvi polčas je dobila Krka s 45:37. V tretji četrtini pa so Gorenjci povsem nadigrali krkaše in četrtino dobili z 28:16 in povedli. Vse do konca tekme so bili Gorenjci močnejši in na koncu slavili z 89:82. Po četrtinah: 27:20, 18:17, 16:28, 21:24.

 

Izjave po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Veliko preslaba obramba v drugem polčasu, da bi lahko računali na ugoden rezultat.”

Domen Bratož, košarkar Krke:
“Tekmo smo odprli tako kot smo si želeli. V obrambi smo igrali agresivno in dosegli nekaj lahkih košev. Naš napad v prvem polčasu ni bil problem. V drugem polčasu smo dovolili preveč lahkih košev, Šenčur se je razletel in začelo je padati iz vseh strani. Naša obramba je bila v drugem polčasu pod nivojem in to je glavni razlog za poraz.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“S tem, ko smo izločili Krko v polfinalu, smo pripravili veliko presenečenje. To je velik uspeh za naš klub. Mislim, da smo bili danes boljši in zasluženo zmagali. Čestitke fantom.”

Jan Rebec, košarkar Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma. Na začetku so nam pobegnili, nato pa smo jih celotno tekmo lovili, jih na koncu prehiteli in zmagali.”

Finalni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja tretjič v svoji zgodovini poteka v ljubljanski Hali Tivoli. Omenjena dvorana je prvi finalni turnir gostila v sezoni 1998/99, drugega pa predpreteklo sezono.

Ob 20.30 uri se bosta pomerila še Sixt Primorska in Petrol Olimpijo.