Poletje se vrača

Poletje se vrača

-
1 109

Balkanski ciklon, ki je za nekaj dni prekinil razgreto poletje se umika proti vzhodu. Kljub nekaj severne sapice bo topleje. Anticiklon v Sredozemlju pa bo v naslednjih dneh poskrbel za poletno vroče vreme.

Počasi se umikajo tudi oblaki. Ponoči bo severnik prepihal še nekaj oblačnosti na vzhodu države drugače pa bo jutro po dolgem času spet jasno in sveže. Najnižje temperature bodo od 13 do 15, na severozahodu okoli 9, na Primorskem le 15, 16 st.

Dopoldne bo jasno z rahlim vetrom. Popoldne pa bo zaradi ostankov hladnega zraka v višinah na severu države nastajala kopasta oblačnost in lahko tudi nekaj ploh ali neviht. Na Primorskem bo ostalo jasno. In tudi drugje po državi bo glede na pretekle dni dokaj sončno. Temperature bodo spet poskočile v bližino tridesetice. V večjem delu države bo okoli 29, na Primorskem pa do 30 st.

Pred nami je teden poletnega vremena. V torek zjutraj nas bo od vzhoda spet zajel bolj vlažen zrak. Lahko nastane megla ali kakšen nizek oblak. Popoldne bo okoli 28 stopinj. Bo pa jasno in brez dežja. Sicer bomo spet počasi nabirali stopinje, ki smo jih v preteklem izgubili. V sredo bo ob poletnem vremenu 29 st. V četrtek bomo ob sončnem vremenu spet presegli tridesetico. Proti koncu tedna pa se bo povečala možnost za nevihte, a kakšnih hladnih presenečenj tokrat ne pričakujemo.

Pohodnike je hladno vreme v minulih dneh zadržalo na nižjih nadmorskih višinah. Jutri se tudi na visokogorske planjave vrne bolj milo vreme. Posebno velja izkoristiti jutro in dopoldanski čas, saj bo jasno z zelo dobro vidljivostjo. Popoldne bo v visokogorju več oblakov, ki bodo zakrili razglede. Nastajalo bo tudi nekaj ploh in neviht. Še bo pihal šibak do zmeren severnik.

Po hlandem šoku se je morje pred slovensko obalo spet ogrelo, tako da je imelo danes že dobrih 25 stopinj. Medtem ko je vzdolž jadranske obale temperatura vode do največ 23 stopinj Celzija. In ob morju bo jutri jasno ob menjavi maestrala in burina.