četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremePoletno bo, če odmislimo jutro :)

Poletno bo, če odmislimo jutro :)

Pred nami je še ena jasna noč in prav takšno jutro. Po nižinah Koroške in Dolenjske bo lahko nastalo nekaj kratkotrajne megle. Zjutraj bo sveže. V alpskih dolinah bo 7 st. C. V večjem delu Slovenije bo od 9 do 13 st. C. Na Primorskem, kjer bo ponekod še pihala šibka burja, bo od 14 do 18 st. C.

Čez dan se bo nadaljevalo sončno vreme. Na nebu bo le nekaj plitvih kopastih oblakov. Sončni žarki in šibak vetrič bodo živo srebro hitro potisnili navzgor. Na Goriškem se bo ob šibki burji ogrelo do 31 st. C. Kakšna stopinja manj bo ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral. V osrednji Sloveniji in na vzhodu bodo temperature od 26 do 28 st. C. Na Gorenjskem bo 25 st. C.

Vreme je odlično tudi za obisk gora. Dopoldne bo povsod sončno. Popoldne bo predvsem v vzhodnem delu gora nastalo nekaj kopaste oblačnosti, ki lahko nekatera pobočja za krajši čas zavije v meglo. Pihal bo šibak vzhodni veter. Na 1500 metrov bo popoldne okoli 17, na 2500 metrov pa 13 st. C.

V soboto se bo nadaljevalo sončno in čez dan zelo toplo vreme z nekaj jutranje megle po nekaterih nižinah. V notranjosti Primorske bo še pihala šibka burja. V nedeljo se bo veter povsod polegel. K nam bo dotekal še nekoliko toplejši zrak in temperature se bodo marsikje približale 30 st. C. Na Primorskem se bo ogrelo do 32 st. C. Sončna in poletno topla bo tudi prva polovica prihodnjega tedna. Vreme se bo po današnjih napovedih začelo spreminjati v sredo proti večeru. (Rok Nosan)

(foto: Mirko N.)

Podobni članki

Pri vremenu brez sprememb

Zelo poletno še naprej

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča