Poletno bo

Poletno bo

-
0 402

Dopoldne bo sončno in toplo. Sredi dneva pa bo nastalo nekaj ploh in manjših neviht, ki bodo manj pogoste kot danes, v večjem delu Slovenije bo ostalo suho.

In tako kot smo pričakovali se je tudi zgodilo. V nekaj dneh smo doživeli bliskovit preskok vremena v poletje. V večjem delu Slovenije se bo že tretji dan zapored nad 25 stopinj. 25 bo na Gorenjskem, drugod po Sloveniji do 27, najtopleje pa na Goriškem, 29 stopinj.

Ponedeljek bo primeren za obisk gora, saj bo prevladovalo sončno in toplo vreme, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. Jutri bo zelo malo vetra, temperatura bo še nekoliko višja kot danes. Na 1500m bo 13 stopinj, na 2500m pa 6 stopinj Celzija.

Obeti so povsem poletni. Torek bo sončen, v popoldanskih urah bo na nebu nekaj več kopaste oblačnosti, plohe in nevihte bodo redke. Zjutraj bo 13, popoldne okoli 28 stopinj. Podobno vreme bomo imeli tudi v sredo, več sonca bo dopoldne, popoldne bo nastala kakšna ploha. V drugi polovici tedna bo verjetnost za popoldanske nevihte še manjša, temperature pa bodo vse bližje 30 stopinjam.