Policijski nadzor za Martinov vikend

Policijski nadzor za Martinov vikend

-
3 601

Vse do 12. novembra policisti po vsej Sloveniji v okviru akcije Slovenija piha 0,0 preverjajo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Še posebe bodo nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov poostrili na Martinov vikend.

V tem času bo na številnih cestnih relacijah po državi moč opaziti povečano število policistov, ki bodo preverjali tako vožnjo pod vplivom alkohola kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Poostrene kontrole bodo potekale ob različnih časovnih obdobjih in na različnih cestnih relacijah. Preizkus alkoholiziranosti bodo policisti odredili tudi vsem kršiteljem hujših prekrškov (visoka prekoračitev hitrosti, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti itd.).

Prav tako v okviru nadzora nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola preverjamo, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci morebitnih hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

 

  • kdor se do petka ne nadela, se tud čez vikend ne bo…..;)

  • Od kdaj pa je 00 za B? Da majo akcijo,imajo celo leto samo merijo hitrost pa v.pas,ostalo pa vse na pol. Policija je sam v avtih in na radarjih,da bi videl katerga peš,pa izven vozila,pa med ljudmi,ne. Še ko se pokliče za kakšno stvar prvo vse osebne podatke,potem pa če se odzove najprej nismo pristojni in to niso edini. Več ko izrečejo kazni več je nesreč,no in kaj je to,strokovnjaki?

  • Po dolgem času sem spet vozil trezen, a glej ga zlomka, nikjer jih jih ni blo, da bi pihal in dobil nagrado(vstopnico za koncert) No pa drugič, saj mi zdaj nebo več težko, ker sem ugotovil kako je lušno voziti trezen Sedaj grem v avto na vožnjo. Srečno in Čao.