Policisti namerno zaustavili ministra, dogovor na FB-ju?

Policisti namerno zaustavili ministra, dogovor na FB-ju?

-
4 225

Konec novembra lani so škofjeloški policisti ustavili ministra Koprivnikarja, ko se je vračal z večerne prireditve. Minister je takrat dejal, da ima občutek, da je bil ustavljen namerno, a je notranja preiskava pokazala, da policista nista namerno ustavila ministra. S PU Kranj so sporočili, da se zaradi novih razkritij notranji nadzor že nadaljuje.

Kot poroča 24ur.com so v redakcijo pridobili pismo, v katerem jezni policist, kot se je podpisal, trdi, da je bila prometna kontrola ministra Koprivnikarja vendarle zrežirana. Policist je naredil posnetke pogovorov na Facebooku med policisti sindikalisti in predsednikom Sindikata policistov Slovenije Zoranom Petrovičem, da bi dokazal, da se je to dejansko zgodilo. Ogledate si jih lahko v zgornji galeriji!

Iz zajema fotografij pogovora na Facebooku je jasno, da so policijski sindikalisti vedeli, da bo imel minister 28. novembra lani nastop v škofjeloškem baru. Dogovorili so se za prometno kontrolo ministra. Petrovič jim je posredoval tudi fotografijo ministrovega vozila, nato je stekla akcija. Dežurna policijska enota s PP Škofja Loka naj bi nato ministra ustavila, minister pa je moral opraviti tudi alkotest, katerega vrednosti niso presegle meje dovoljenega.

Eden od policijskih sindikalistov, ki je sodeloval v pogovoru na Facebooku, kjer so se dogovarjali glede kontrole Koprivnikarja, je celo zapisal, da bo naslednji premier Miro Cerar.

Policist, ki ni razkril svojega imena, je v odprtem pismu zapisal: “Za takšen drastičen korak sem se odločil zaradi tega, ker smatram, da smo policisti zadnji, ki bi si lahko privoščili takšne konstrukte in zlorabe sistema, kot je bil izpeljan pri ministru Koprivnikarju. Prav tako mislim, da je sindikat tisti, ki bi moral bedeti nad moralnim delovanjem policistov, ne pa, da je sam organizator dejavnosti, ki so bolj podobne tistim iz filmov o italijanski in ameriški mafiji, ki je izsiljevala in grozila poštenim politikom in drugim. Slovenska policija si takšnega sindikalnega dela ne zasluži, Slovenija pa takšnih policistov ne potrebuje.”