Policisti: v to nas je prisilila vlade

Policisti: v to nas je prisilila vlade

-
0 139

Policijski sindikat Slovenije je včeraj v DZ vložil pobude volivcev za razpis referendumov o noveli zakona o varstvu okolja, noveli zakona o trgu finančnih instrumentov, spremembah zakona o družbi Slovenske železnice in noveli zakona o sodnih taksah. V takšno državljansko akcijo jih je, pravijo, prisilila vlada.

Vlada po njihovih navedbah “varnost v državi jemlje kot samoumevno dobrino in ne razume, da za takšnim stanjem v državi stojijo prav policistke in policisti, njihovo požrtvovalno delo in odrekanja. Vladi, ki se krčevito brani izpolnitve danih obljub in zavez ne moremo zaupati,” so zapisali v Policijskem sindikatu Slovenije (PSS).

Spoštovani,
obveščamo vas, da smo predstavniki PSS včeraj, 5.4.2016 v Državni zbor vložili pobude volivcev za razpis referenduma, ki ste ga podprli s številnimi podpisi. V takšno državljansko akcijo nas je prisilila Vlada RS, ki varnost v državi jemlje kot samoumevno dobrino in ne razume, da za takšnim stanjem v državi stojijo prav policistke in policisti, njihovo požrtvovalno delo in odrekanja. Vladi RS, ki se krčevito brani izpolnitvi danih obljub in zavez ne moremo zaupati. Zato bomo tudi kot državljani in volivci dosledneje preverjali njene odločitve, vključno s preverjanjem novih zakonov, ki jih je Vlada RS v obliki predlogov posredovala v zakonodajni postopek.

Policijski sindikat Slovenije