Policisti za akcijo varnostni pas izvedeli iz medijev

Policisti za akcijo varnostni pas izvedeli iz medijev

-
0 143

Z današnjim dnem se začenja preventivna akcija v prometu. Na katero pa so se že odzvali policisti, ki stavkajo. V sporočilu za javnost so zapisali:

Spoštovani, iz medijev smo se seznanili (novica povzeta po STA po obveščanju Policijske uprave Maribor), da policisti v tem tednu izvajamo poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu. Akcija naj bi se začela danes in trajala vse do nedelje v okviru evropsko usklajenega nadzora »Seatbelt«.

Javnost obveščamo, da stavka v Policiji in MNZ poteka z nezmanjšano aktivnostjo, ne glede na dogodke, ki so v zadnjih dveh tednih pretresle notranjo in zunanjo javnost. Stavkovni policijski odbor ni odstopil od navodil stavkajočim, da se izvajajo le nujne policijske naloge iz 76. člena ZODPol.  Zato se v času stavke ne izvajajo preventivne naloge in druge naloge, ki izhajajo iz lastne dejavnosti policistov oz. temeljijo na samoiniciativni aktivnosti in niso nujne za varovanje življenja, premoženja ali splošne varnosti. Med policijske naloge, ki jih v času stavke ni nujno opravljati pa spada tudi opravljanje omenjenih policijskih nadzorov.

Stavka zaposlenih v Policiji in MNZ se bo nadaljevala do sklenitve stavkovnega sporazuma z Vlado RS.