Ponedeljek bo večinoma suh

Ponedeljek bo večinoma suh

-
0 119

Se vam morda dnevne temperature zdijo prenizke za sredino poletja? Ampak temperatura okoli 26, 27 stopinj čisto običajna za prvo polovico julija. V zadnjih letih imamo pretopla poletja in smo se kar malce razvadili, v “starih poletjih” je bilo 30 stopinj redkeje kot v zadnjih dvajsetih letih.

V prvem delu noči bo zlasti v hribovitih krajih še nastala kakšna ploha, proti jutru se bo povsod zjasnilo in prebudili se bomo v sončno jutro. Na SV bo pihal šibak severni veter.  Tukaj in ob morju bo zjutraj najtopleje. Temperatura bo okoli 16 stopinj, tudi drugje bo toplo od 14 do 15 stopinj, medtem ko bo na Gorenjskem 10 stopinj.

Dopoldne bo sončno, nekaj več oblačnosti bo v popoldne. Ploh pa jutri ne pričakujemo oz. kakšno osamljeno se lahko pojavi le na severu Slovenije.  V ponedeljek bo še za kakšno stopinjo topleje. Na Primorskem se bo ogrelo do 29 stopinj, drugje po Sloveniji bo od 27 do 28 stopinj. Prijetnih 24 bo na Gorenjskem.

Dan bo odličen tudi za obisk gora, kjer sonca ne bo manjkalo. Kakšna kratkotrajna ploha se lahko pojavi le popoldne. Dopoldne bo še pihal severni veter, popoldne bo ozračje bolj mirno.

V torek zjutraj in dopoldne bo še večinoma sončno, popoldne se bo pooblačilo in proti večeru nas bodo od severa zajele plohe in nevihte, lahko tudi močnejše. Zjutraj bo 16, čez dan 29 stopinj. Plohe in nevihte se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo, deževno bo tudi sredino dopoldne. Popoldne bodo padavine slabele in postopno ponehale. Zaradi padavin in oblačnosti bo čez dan le okoli 20 stopinj. V četrtek se bodo izmenjevali sonce in oblaki, še bo nastalo nekaj ploh, spet bo topleje.

Številni ste na počitnicah ob morju. Temperatura vode je okoli 26 stopinj. Jutri bo precej jasno. Zvečer lahko nastane kakšna ploha. Sicer pa bo ob morju najbolj kisel dan v tednu sreda.