Višje sneg, a ponedeljek bo večinoma suh

Višje sneg, a ponedeljek bo večinoma suh

-
0 77

Ponoči bo predvsem v južni polovici države še občasno deževalo, meja sneženja se bo ponekod na Notranjskem in Kočevskem spustila pod 800 metrov nadmorske višine. Proti jutru bo ponekod po kotlinah nastala megla. Padavine bodo do jutra že ponehale.

In tudi temperature se bodo nekoliko spustile. Najhladneje bo na Gorenjskem, Štajerskem, Koroškem in na JV Slovenije, kjer bo do 4 stopinje. Stopinjo več bo v Pomurju in v osrednjem delu. medtem ko bo na Goriškem 6, ob morju pa 9 stopinj.

Velikonočni ponedeljek bo večinoma suh. Popoldne in proti večeru lahko predvsem na SZ nastane še kakšna ploha in nevihta, a količina padavin ne bo velika, drugod bo delno jasno. Dnevne temperature bodo čez dan nekoliko nižje kot so bile minule dni. Najbolj sveže bo na Gorenjskem, 10 stopinj. Drugje po Sloveniji bo ob 11 do 13 stopinj, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

In kako kaže. V noči na torek bodo nastajale padavine, ki bodo dopoldne zajele vso državo. Pihal bo SV veter, na Primorskem burja. Ohladilo se bo, zjutraj bo le okrog 3 st. Meja sneženja se bo spustila do okoli 700m nadmorske višine. V sredo dopoldne bo delno oblačno in suho, popoldne pa bodo predvsem v Vzhodni polovici države nastajale plohe. Še bo pihal veter severnih smeri. Temperature bodo za kakšno stopinjo nižje kot v torek. Četrtek bo večinoma oblačen, s posameznimi plohami. Naši kraji bodo še vedno pod vplivom Severnika, ki prinaša hladen zrak. Še se bo ohladilo. Jutranje temperature bodo okoli ledišča. Najhladnejši pa bo vstop v vikend oz. že v petek. Vse kaže, da bo zjutraj pod ničlo. Žal.