Ponedeljek moker in svež, potem spet poletje

Ponedeljek moker in svež, potem spet poletje

-
0 186

Jutri zjutraj in dopoldne bomo še pod vplivom hladne fronte, nato pa se bo vreme vsaj za nekaj dni umirilo. Nad Alpe se bo namreč razširil anticiklon, obeta se nam sončno in ne prevroče poletno vreme. Precej neviht bo jutri v vzhodni Evropi, vroče in suho poletno vreme bo v Sredozemlju.

Tudi noč ne bo mirna. Saj bo oblačno in še bodo nastajale nevihte s krajevnimi nalivi, zato še obstaja nevarnost za hiter porast hudournikov in manjših vodotokov. Nevihte bodo nekoliko pogostejše v severni polovici Slovenije. Čaka nas še eno toplo jutro, ki pa ne bo soparno, za kar bo poskrbel veter severne oz severovzhodne smeri. Na Gorenjskem bo 14 stopinj, drugod po Sloveniji od 16 do 18 stopinj, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

In ponedeljek bo moker. Dopoldne bo pogosto deževalo. Padavine bodo predvsem v obliki lokalnih nalivov, ki bodo še nastajale ob nevihtah. Sredi dneva bodo padavine slabele in popoldne večinoma ponehale, na Primorskem bo pihala burja, ponekod v notranjosti SV veter.

Čez dan bo bolj sveže kot danes. Z izjemo Primorske bo temperatura ostala pod 25imi stopinjami.V večjem delu Slovenije bodo temperature do 22 oz 23 stopinj, razen na Gorenjskem, kjer bo 19.

Tudi jutri vam odsvetujemo obisk gora. Oblačno bo in megleno, nastajale bodo plohe in nevihte. Pihal bo šibak do zmeren SV veter, ohladilo se bo.

Po neprijetnem koncu tedna bo sledilo mirno vremensko obdobje. Torek bo sončen in suh, na Primorskem bo še pihala burja, ki bo nekoliko ohladila morje. Jutro bo ponekod megleno pri 13 stopinjah, popoldne se bo ogrelo 27 stopinj, na Primorskem bo še kakšna več. Sreda bo sončna in toplejša, zjutraj bo 15, čez dan pa se bo temperatura že približala 30im stopinjam. Sončen bo tudi četrtek, sredi dneva bo nekaj več oblačnosti, popoldne bo predvsem v gorskem svetu nastala kakšna nevihta.