Ponedeljek suh, v nadaljevanju oblaki in sneg

Ponedeljek suh, v nadaljevanju oblaki in sneg

-
0 488

Ponoči lahko na Notranjskem in Kočevsko-ribniškem koncu še rahlo sneži. Pihal bo SV veter, na Primorskem močna burja, ki bo v sunkih dosegala hitrosti tudi do 100 km/h. Tudi zjutraj bo v večjem delu države oblačno, kakšen sočni žarek bo ob morju. In tukaj bo tudi najtopleje, 4 st C, v notranjosti države bodo temperature pod lediščem, -1 v osrednjem delu, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Na Štajerskem in v Pomurju bo do -3. Na Koroškem in v alpskih dolinah bo do -5.

Ponedeljek bo večinoma oblačen, a suh. Več sonca bo na Zahodu Slovenije. Burja na Primorskem bo postopoma slabela.  Dnevne temperature bodo okoli ledišča. V večjem delu Slovenije bo temperatura od 1 do 2 stopinji. Topleje bo na Primorskem, kjer bo od 6 do 8 st C.

Tudi v gorah bo jutri prevladovalo oblačno vreme. Ponekod bo tudi megleno. Nad oblaki bodo le najvišji vrhovi. Pihal bo šibak do zmeren vzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli -8, na višini Kredarice, kjer je ponoči zapadlo še dodatnih 15 cm snega pa -11 st C.

Prihodnji teden bo v znamenju oblakov. Tudi v torek bo prevladovalo oblačno vreme. Občasno se bodo pojavljale še rahle padavine, ki bodo pogostejše na J in V države. Zjutraj bo okoli -2 st C, čez dan okoli 2 nad ničlo. Tudi sreda bo oblačna. V notranjosti države bo večinoma rahlo snežilo, na Primorskem, kjer se bo spet okrepila burja pa deževalo. Dnevne temperature bodo okoli 4 st C. Tudi v četrtek bo občasno še snežilo. Najmanj padavin bo na Primorskem, kjer bo še pihala zmerna burja. Do konca tedna lahko na jugu Slovenije zapade še dodatnih 20 cm snega.