Ponekod zapadlo že pol metra snega

Ponekod zapadlo že pol metra snega

-
11 1728

Slovenske vršace je izdatno pobelil sneg. Kot poroča Agencija za okolje je na Kaninu do jutra zapadlo pol metra snega, na Kredarici 25, na Voglu 13, na Vršiču pa 12 cm snega. Zanimivost – ljudsko izročilo pravi: Kolikor ima Lenart (6. november) snega na planini, toliko ga ima božič v dolini.

Danes bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo večinoma med 700 in 1100 metri nadmorske višine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo ponoči še okrepila. Temperature bodo večinoma od 3 do 7, na Primorskem okoli 12 stopinj C.

Jutri bo oblačno, še bodo padavine. Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 metri nadmorske višine. Na Primorskem bodo obdobja delno jasnega vremena, pihala bo zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 4 do 9, najvišje dnevne od 1 do 9, na Primorskem okoli 14 stopinj C.

OPOZORILO
Danes čez dan predvsem v južni in zahodni Sloveniji še pričakujemo obilno deževje. Ob tem lahko narastejo nekatere manjše reke in hudourniki. Od danes zvečer do torka popoldne bodo najmočnejši sunki burje dosegali hitrost od 100 do okoli 120 km/h.

OBETI
V sredo in četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v sredo bodo ponekod še manjše padavine. V sredo bo burja ponehala. (ARS0)

(foto: ARSO)