POPRAVEK: Novomeška občina ni zaposlovala v turizmu

POPRAVEK: Novomeška občina ni zaposlovala v turizmu

-
0 245

Minulo soboto smo objavili članek z naslovom ‘Komu služba v novomeškem turizmu.’ Gre za informacijo, ki nam jo je posredoval bralec in v kateri trdi, da je bil v začetku minulega leta na razgovoru za zaposlitev v turistični dejavnosti, kjer pa zaposlitve ni dobil, pač pa nekdo drug. V članku smo navajali, da gre za podjetje, ki naj bi bilo pod okriljem MO Novo mesto, kar pa ne drži. Z občine so naše navedbe zavrnili in označili za napačne in da Mestna občina Novo mesto v zadnjem obdobju ni izbirala nobenega kadra na področju turizma.

In res, v članku, ki smo ga objavili, je šlo za razpis delovnega mesta, ki ga je objavilo podjetje, ki se ukvarja s turizmom in gre za zasebno podjetje. Razpis in razgovori s kandidati pa so bili opravljeni v začetku prejšnjega leta. Razgovore s kandidati pa je med drugim opravil tudi podžupan Mestne občine Novo mesto, Boštjan Grobler. Kot je za naš medij povedal bralec, so bila vprašanja povezana tudi s Turistično informacijskim centrom.

Mestna občina Novo mesto navedbe zanika, zato objavljamo popravek in izjavo MO Nm:
Mestna občina Novo mesto v zadnjem obdobju ni izbirala nobenega kadra na področju turizma. Razgovori za zaposlitev, ki jih avtor navaja v članku, niso bili opravljeni v sklopu Mestne občine Novo mesto ali z njo povezanih organizacij. Razgovori so potekali za zasebno podjetje Kompas, kot kadrovski strokovnjak pa je bil s strani zaposlovalca za nasvet zaprošen tudi gospod Boštjan Grobler.

Tudi na Turistični agenciji Kompas Nm so povedali, da so Groblerja pri izpraševanju povabili zgolj kot strokovnjaka za kadrovske zadeve in da ni bilo vprašanj povezanih s Turistično informacijskim centrom.

Sicer pa se je s 1. januarjem letos Turistično informacijski center Novo mesto (TIC) preselil na Glavni trg 11, v prostore, kjer deluje tudi turistična agencija Kompas Novo mesto, ki je za obdobje petih let pridobila koncesijo za izvajanje dejavnosti TIC. Takrat so z MO Nm sporočili, da pričakujejo, da bo zasebni partner, ki že deluje na področju turizma, prinesel nova znanja, ideje in izkušnje ter dvignil delovanje TIC na višjo raven.