FOTO: Obresti 30.000€ in tiralica

FOTO: Obresti 30.000€ in tiralica

-
1 3462

V Posavju naj bi se nekateri ukvarjali s posojanjem denarja in za to zahtevali ogromne obresti. Konec julija smo izvedeli, da so krški policisti na območju Velike vasi pri Krškem odvzeli prostost očetu in sinu, ki živita na območju Brežic. Po zaslišanju so očeta izpustili, vendar po pritožbi tožilstva so moškega spet hoteli pripreti, a je ta izginil neznano kam.

Za pojasnila smo se obrnili na novomeško Policijsko upravo, kjer so za DolenjskaNews posredovali naslednje informacije:

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto so v avgustu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja »Samovolje« po 2. in 4. odstavku 310 člena kazenskega zakonika kazensko ovadili 55-letnega državljana Hrvaške, prebivajočega v Brežicah.

Osumljeni naj bi v mesecu juniju in juliju 2016 večkrat resno grozil 36-letniku in njegovi družini iz Posavja zaradi izterjave dolga, ki je nastal zaradi denarnega posojila oškodovančevemu očetu v mesecu maju (domnevno v višini 200.000 evrov glavnice za dobo enega meseca in 30.000 EUR obresti). Poleg omenjene ovadbe so krški policisti osumljenca in njegovega sina ovadili še zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja, saj naj bi v mesecu juliju samovoljno vstopila v hišo oškodovančeve družine (ko oškodovanca ni bilo doma) in zahtevala vračilo dolga.

Dne 1.8.2016 so v okolici Krškega 55-letnemu osumljencu in njegovemu sinu odvzeli prostost in ju pridržali. Med hišno preiskavo na domu osumljenca so zasegli teleskopsko palico, električni paralizator in različno dokumentacijo. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi ponarejanja dejanja, goljufij in groženj. V letu 2014 je bil zaradi groženj pravnomočno pogojno obsojen, preizkusna doba je potekal v začetku leta 2016. Po branih obvestilih naj bi se osumljeni ukvarjal s posojanjem denarja.

55-letnega osumljenca so po zaključenem pridržanju privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem, po zaslišanju je bil izpuščen. Zaradi pritožbe državnega tožilstva je senat sodišča naknadno odredil pripor, a je osumljeni v tem času zapustil državo in je zanj razpisano iskanje oziroma mednarodna tiralica.