Poškodba opitega motorista, vlomilci po stroje

Poškodba opitega motorista, vlomilci po stroje

-
0 462

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval motorist in osem prometnih nesreč,
v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

V prometni nesreči poškodovan motorist

V bližini Starega trga ob Kolpi je nekaj po 20. uri 36-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.
Policisti so še ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V okolici Sevnice je nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo. Odtujil je visokotlačni čistilec in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Popoldne je v kraju Kal Semič nekdo iz odklenjega gospodarskega poslopja odtujil dve motorni žagi. Škode je za okoli 800 evrov.

Iz stanovanjske hiše v Sevnici je neznanec v jutranjih urah odtujil denar.  Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti pri kraju Podgračeno v jutranjih urah izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenem
postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.