Poškodovana motoristka, zasegli so ji avto, pijan v nesrečo

Poškodovana motoristka, zasegli so ji avto, pijan v nesrečo

-
0 713

Konec minulega tedna so policisti Policijske uprave Novo mesto obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala motoristka, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili 2. 6. okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 70-letni voznik. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo še v avtomobil 57-letnega voznika. V nesreči se je lažje poškodoval 70-letni voznik. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Huje poškodovana motoristka

3. 6. so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki se je huje poškodovala pri padcu z motornih kolesom. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je 54-letna voznica motornega kolesa na makadamski cesti med Hinjami in Ambrusom izgubila oblast nad motorjem in padla. Okoliščine
nesreče še preverjajo.

Kršiteljici zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Logu na območju Sevnice so policisti 3. 6. zvečer ustavili 26-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.