Poskus uboja in poskus umora

Poskus uboja in poskus umora

-
0 898

V ponedeljek je bil v poznih popoldanskih urah OKC PU Ljubljana obveščen, da je v Ljubljani moški v stanovanju storil samomor, je potrdila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Na kraj so napotili policiste, ki so ugotovili, da je 87-letni moški storil samomor v svojem stanovanju, prav tako pa so v stanovanju našli poškodovano 85-letno žensko. Ogled kraja so prevzeli kriminalisti, ogleda pa so se udeležili tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka ter dežurni zdravnik.

Z ogledom in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 87-letni moški storil samomor, pred tem pa je s topim predmetom in z več udarci poskušal umoriti 85-letno zakonsko partnerico. Slednjo so prepeljali v UKC Ljubljana. Utrpela je hujše poškodbe glave.

Ljubljanski kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi sumov storitve kaznivega dejanja poskusa umora in samomora.

Poskus uboja v Mariboru

Včeraj okoli 19. ure je 23-letna varovanka ene od socialnovarstvenih zavodov na območju PU Maribor napadla svojo 70-letno sostanovalko. Slednji se je pred napadom uspelo rešiti in pobegniti iz sobe. V napadu ni bila telesno poškodovana. Osumljenki so zdravniki zaradi njenega psihičnega stanja odredili prisilno zdravljenje v UKC Maribor.

Policisti na podlagi dozdajšnjih ugotovitev obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. (24ur.com)