Posredovali zaradi nesreče, požara, poplave, padca

Posredovali zaradi nesreče, požara, poplave, padca

-
0 663

Gasilci, reševalci in policisti delajo tudi ob nedeljah, saj nesreča ne počiva. Več v poročilih Regijskih centrov za obveščanje Brežice in Novo mesto:

Ob 17.18 se je na regionalni cesti na Senovem, občina Krško, zgodila prometna nesreča med osebnim vozilom in motornim kolesom. Reševalci NMP Krško so lažje poškodovanega motorista in sopotnico oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Posredovali so gasilci PGE Krško.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 13.10 so posredovali gasilci PGD Tržišče v kraju Budna vas, občina Sevnica, kjer je na traktorju počila hidravlična cev in je iztekala tekočina na cestišče. Gasilci so izteklo tekočino na površini petih kvadratnih metrov posipali z vpojnimi sredstvi in počistili.

Nesreče pri ostalih aktivnostih

Ob 13.18 so posredovali gasilci PGE Krško v kraju Ravne pri Zdolah, občina Krško, kjer je oseba padla v klet, globine tri metre in se poškodovala. Gasilci so poškodovano osebo oskrbeli in pomagali reševalcem NMP Brežice pri prenosu osebe v reševalno vozilo.

8. 7. 2018 ob 10.26 je v naselju Radoviči, občina Metlika, zaradi počene cevi voda zalila bivalne in kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rosalnice in Metlika so izsesali vodo in skupaj z domačimi počistili prostore.

Nesreče z nevarnimi snovmi, nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu

8. 7. 2018 ob 15.30 so bile na Seidlovi cesti v Novem mestu razlite motorne tekočine. Gasilci GRC Novo mesto so madež posuli z vpojnim sredstvom in ga razmastili.

Požari v objektih, nestanovanjske stavbe

8. 7. 2018 ob 15.35 so v Splošni bolnišnici Novo mesto, Interni oddelek na Kandijski cesti v Novem mestu zagoreli akumulatorji UPS naprave. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar in prezračili prostore. Na kraju dogodka je bil tudi dežurni delavec Elektra Novo mesto.