Povozil ga je s traktorjem in vklenjenega zvlekel do globeli

Povozil ga je s traktorjem in vklenjenega zvlekel do globeli

-
1 1522

Policisti so ob 11. uri izdali več podrobnosti o najdbi in smrti 63-letnika, ki so ga v začetku prejšnjega tedna našli na območju Trbovelj. Umora je osumljen 29-letnik, čez 63-letnika je zapeljal s traktorjem, nato truplo vklenil z verigo in ga odvlekel do globeli, kjer ga je skril.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je ob 11. uri podal dodatne informacije po zaključeni preiskavi umora 63-letnega moškega iz okolice Trbovelj.

Tega so v začetku prejšnjega tedna našli pri ogledu okolice, kjer je bival. Že tedaj so potrdili, da je umrl nasilne smrti. Sosedi so tedaj dejali, da je bil moški ločen in da je živel sam. Šlo pa naj bi za nekdanjega policista.

50 metrov od doma našli izmaličeno truplo

Zrinski je danes pojasnil, da so bili policisti 25. julija obveščeni, da je pogrešan, prijavitelja pa sta ga nazadnje videla 20. julija. Policisti so začeli zbirati obvestila ter pregledovati objekte in okolico. 50 metrov od njegovega doma so na strmem gozdnatem območju našli hudo izmaličeno truplo.

Prijeli 29-letnika, večkratnega obsojenca

Ugotovili so, da so izginili tudi osebni predmeti z dokumenti in denarjem ter traktor. Že naslednji dan so traktor našli v Radečah, 28. julija pa so aretirali 29-letnika iz Trbovelj.

Povozil ga je s traktorjem

Po zaslišanju in zbranih dokazih so ugotovili, da se je ta pri žrtvi pogosto zadrževal in mu pomagal pri spravilu lesa. Kot pravi policija, sta se večkrat sporekla. Očitno pa je bilo tako tudi na dan izginotja. 29-letnik je osumljen, da je najprej s sprednjim delom traktorja povozil 63-letnika. Nato ga je z namenom, da ga pokonča, povozil še z zadnjimi kolesi. Z debelo verigo je truplo zvezal na traktor in ga zvlekel preko njive do globeli, kjer ga je skril.

Potem je po besedah policije odšel v hišo, pokradel denar ter se s traktorjem odpeljal v Radeče, kjer ga je tudi pustil. Odšel je v Celje, kjer je ukradeni denar porabil za popivanje, nato se je vrnil v Trbovlje, kjer so ga tudi prijeli, pravijo policisti.

Osumljeni je sicer povratnik, ki je bil že večkrat pravnomočno obsojen. Na podlagi zbranih obvestil so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pridržanje. Za dejanje umora iz koristoljubja mu grozi najmanj 15 let zapora.