Povzročitelj nesreče pobegnil, hude poškodbe traktorista

Povzročitelj nesreče pobegnil, hude poškodbe traktorista

-
0 4512

Novomeški policisti so v ponedeljek nekaj pred 13. uro med kontrolo prometa pri Muhaberju ustavljali voznika osebnega avtomobila Citroen saxo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, v okolici Novega mesta avtomobil ustavil, odstranil registrske tablice in pobegnil.

Policisti so 36-letnega kršitelja cestno prometnih predpisov izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. 36-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil
so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3500 evrov.

Voznik traktorja hudo poškodovan

Nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Češnjicah pri Trebelnem. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik kmetijskega traktorja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal
s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.