Požar uničil štiri garaže in dve vozili

Požar uničil štiri garaže in dve vozili

-
0 326

Ljubljanski kriminalisti in policisti so z ogledom kraja požara v ljubljanskih Murglah zaključili. Točen vzrok požara še vedno ni znan, kriminalisti tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. V požaru je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 50.000 evrov škode. Kot smo že poročali sta zgoreli  tudi dve  vozili, izvor oz. lastništvo enega vozila kriminalisti še preverjajo. V požaru ni bil nihče poškodovan.

…pred tem

Požar, Ljubljana Vič (Murgle):
29.  12. 2017 nekaj pred 21. Uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru na območju Murgel.
Posredovali  so  gasilci,  ki  so  kraj  pogasili  in policisti, ki so kraj zavarovali. Po prvih  zbranih obvestilih je zagorel objekt v katerem je sklop 7 garaž. Od tega so v požaru zgorele 4 garaže, na ostalih pa je poškodovan ostrešje. V požaru sta zgoreli tudi dve vozili. Policisti  so  preko  noči  kraj  požara  zavarovali, danes okoli 9. ure pa pričeli z ogledom kraja požara.

Eksplozija v stanovanjski hiši:

29. 12. 2017 okoli 15. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na območju Bežigrada.  Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je občan doma izdeloval gorivo za modelarne rakete, ki bi jih uporabil za silvestrovo. Pri tem je pri preizkušanju snovi del le-te prižgal. Takrat je snov eksplodirala, pri čemer je v nadaljevanju prišlo še do vžiga in eksplozije  preostale snovi.

Občan je v dogodku utrpel lažje poškodbe in je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi Policijska uprava Ljubljana.