Pozor: vlomi še v Hrušici in Gabrju, bodo res vaške straže?

Pozor: vlomi še v Hrušici in Gabrju, bodo res vaške straže?

-
5 2211

Če je bilo morda kakšen mesec ali dva zatišje pred nepridipravi, pa so se ti očitno spet vrnili na območje Podgurja. Po vlomih na območju vasi Hrib pri Orehku, so s Policijske uprave Novo mesto sporočili še o vlomih v Hrušici in Gabrju. Vse bolj glasno se domačini pogovarjajo o vaških stražah, z namenom, da zaščitijo svoje premoženje.

Novomeške policiste je včeraj oškodovanec obvestil, da je med 28. 1. in 4. 2. v kraju Hrušica nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil električno ročno orodje in posodo z gorivom. Ocenjuje, da je
oškodovan za okoli 3500 evrov.

Med 2. 2. in 5. 2. je na območju Gabrja neznanec skozi okno vlomil v zidanico in odtujil štiri akumulatorje, posodo z gorivom in nekaj drugih predmetov. Škode je za 1500 evrov.

Pri tem je prav, da so domačini pozorni na sumljiva vozil ali osebe, ki bi si lahko ogledovali stanovanjske hiše in se pripravljali na izvršitev kaznivih dejanj. Za obveščanje se policisti PU Nm vsem občanom zahvaljujejo, saj so prav s pomočjo teh informacij uspešno preiskali marsikatero kaznivo dejanje. Predvsem v skupnostih, kjer se sosedje med seboj poznajo in imajo dobre odnose, so ljudje veliko bolj pozorni na dogajanje in hitreje prepoznajo sumljive okoliščine. Pozorni so na primer na neznano osebo, ki hodi okoli sosedove hiše ali na lajež psa, ki na ta način opozarja na prisotnost neznancev.