Prazniki in ‘krompirjeve’ in gneča

Prazniki in ‘krompirjeve’ in gneča

-
0 40

Pred nami so prazniki in t.i. krompirjeve počitnice, ki pa bodo kar se vremena tiče precej prijazne. S tem pa lahko na številnih prometnicah pričakujemo povečan promet. Poleg pokopališč bo gneča tudi v smeri morja in mejnih prehodov s Hrvaško.

Razmere na slovenskih cestah lahko spremljate TUKAJ:

(15.35H) Na gorenjski avtocesti je med priključkoma Kranj zahod in Kranj vzhod v smeri Ljubljane pred delovno zaporo nastal zastoj v dolžini 2,5 km.

Promet je zgoščen na mestnih obvoznicah in vpadnicah zaradi popoldanske prometne konice,občasno zaradi zastojev zapirajo predor Golovec v smeri Malenc.

Ta konec tedna in v času praznikov:
– Od petka, 28. oktobra, do nedelje, 30. oktobra bodo zaradi Ljubljanskega maratona zaprte številne ceste in ulice v Ljubljani. V nedeljo, 30. oktobra, med 8. in 13. uro bodo na ljubljanski severni obvoznici zaprli izvoza na Dunajsko cesto iz obeh smeri ter izvoz na Vodnikovo cesto iz smeri Kosez.
– Povečan bo promet v okolici pokopališč, ponekod bo spremenjena prometna ureditev, upoštevajte signalizacijo in navodila redarjev in policistov, vozniki bodite strpni.
– Od nedelje, 30. oktobra, do torka, 1. novembra, velja vsak dan med 8. in 21. uro omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol.