Dež, poledica in sneg

Dež, poledica in sneg

-
0 727

Že danes so se na Primorskem soočali s poledico, saj je namreč rosilo in številne poti so bile poledenele, zgodilo se je več zdrsov. In tudi nadaljnji razvoj vremena ne bo najbolj prijazen voznikom in pešcem. V naslednjih 24 urah lahko pričakujemo veter, dež, poledico in nazadnje tudi sneg. Več o razvoju vremena preverite na ARSO.

Danes se je ogrelo nad ničlo. Tla pa so v minulih dneh globoko zamrznila in površinski del še naprej ostaja pod lediščem oz. je temperatura pod ničlo. Slednje pomeni, da bo ob dežju, predvsem v bolj zatišnih legah in tam kjer ne bo veliko soli,  nastala izrazita poledica. Ponoči se v večjem delu Slovenije živo srebro ne bo spustilo pod ničlo.
Na JV Slovenije prve padavine lahko pričakujejo na Kočevskem, kjer bo že pozno popoldne padal dež s snegom in tako bo vse do jutra, ko bo večinoma deževalo. Takoj na začetku petka, kmalu po polnoči, pa bodo padavine zajele tudi Belo krajino in Dolenjsko. Vse do petkovega poznega dopoldneva bo deževalo, zgodaj popoldne, ko bo zapihal severni veter, pa bo dež prešel v sneg.  Zjutraj bodo temperature od -2 do 4, ob morju 7 stopinj C.  Popoldne bodo temperature od -3 do 2, ob morju do 9 stopinj C.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme. V nedeljo bo delno jasno in spet hladneje. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Precej zimsko vreme pa kaže tudi za naslednji teden, ko verjetno ne bo dneva, ko ne bi vsaj malo smetilo. Temperature bodo tudi čez dan nekaj stopinj pod lediščem.