Tudi ‘podgurke’ rdečijo

Tudi ‘podgurke’ rdečijo

-
0 231

Ponoči se bo postopno zjasnilo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah možna kratkotrajna megla. Bo pa do sončnega vzhoda ponekod kar lepo zahladilo. V alpskih dolinah, na Notranjskem in Kočevskem bodo termometri zjutraj kazali le okoli 5 st. C, med 8 in 11 st. C jih pričakujemo v večjem delu vzhodne in osrednje Slovenije, okoli 13 pa ob šibki burji na Primorskem. Sprva bo še večinoma jasno, sredi dneva in popoldne pa bo na nebu večinoma plitva kopasta oblačnost. Pihal SV veter, na Obali popoldne maestral.

Kljub oblačnosti in hladnemu vetru bodo temperature kar visoke. Najtopleje, okoli 26 st. C, bo na Goriškem, v preostalem delu Slovenije bodo temperature med 22 in 24 st. C. Toliko bo tudi na JV Slovenije.

Prihodnji dnevi bodo kar klicali v naravo in tudi v gore. Obeta se nam večdnevno suho obdobje, močnejšega vetra ne bo, oblakov pa bo iz dneva v dan manj. Vse višje bodo tudi temperature. Na 1500 m jutri pričakujemo okoli 13, na višini Kredarice pa 5 st. C.

Soboto bomo začeli s soncem, čez dan pa bo nad hribi nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Še bo pihal SV veter, ki pa bo do večera povsod ponehal. Toplo bo. Najvišje temperature bodo okoli 25 st. C. Za še več sonca bo poskrbela nedelja, ko boste na nebu le s težavo ugledali kakšen oblaček. Po razmeroma svežem jutru bo čez dan prijetno toplo. Do 27 st. C. Sončen in že kar vroč bo tudi začetek novega tedna, prve vročinske nevihte pa se bodo nad hribovitimi predeli pojavile sredi tedna.