Prehitri, opiti in okradeni

Prehitri, opiti in okradeni

-
0 205

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 40 nujnih primerih.

Krški policisti so bili 22. 2. nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 42-letni tovornega vozila s priklopnikom zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, se prevrnil in trčil v ograjo stanovanjske hiše. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti in kršitev določil Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih.

Nekaj po 17. uri so bili o prometni nesreči v Zavratcu obveščeni sevniški policisti. Ugotovili so, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v potok. Poškodovanega voznika so iz vozila rešili gasilci.

Nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Velikem Cerovcu. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v Volkswagen caddy, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 42-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 60-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,48 g/kg). O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

ZASEGA VOZIL

Sevniški policisti so bili 22. 2. nekaj po 19. uri obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz Krškega proti Sevnici, z vozilom vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so policisti vozilo izsledili in voznika ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Šentjurju pri Celju, kjer je vozilo ustavil in peš pobegnil. Policisti so začasno zasegli avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin.

V noči na 23. 2. so brežiški policisti med kontrolo prometa v Cerkljah ob Krki ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, s ceste zapeljal v jarek in peš pobegnil. Policisti so pobeglega kršitelja izsledili in ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,76 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Osebni avtomobil so začasno zasegli.

PRIDRŽALI MOŠKEGA

Metliški policisti so bili 23. 2. nekaj pred 7. uro obveščeni o nevarnem ravnanju pešca, ki naj bi med krajema Svržaki in Čurile hodil po sredini ceste in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Policisti so izsledili kršitelja, ki je bil očitno pod vplivom alkohola. Moški se je nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

 

VLOM

V noči na 23. 2. so v Srebrničah neznanci vlomili v skladišče podjetja in odtujili več kosov orodja. Lastnika so oškodovali za več kot 3000 evrov.