Prehitri, pijani in predrzni

Prehitri, pijani in predrzni

-
0 161

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 359 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostnih naprav.

ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI TUDI DVE PROMETNI NESREČI

Policisti Policijske postaje Krško so bili 24. 4. nekaj po 5. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Gasilci so s tehničnim posegom iz prevrnjenega vozila rešili voznico in dva potnika. Vsi udeleženci so se v nesreči lažje poškodovali.

47-letni voznik osebnega avtomobila je 24. 4. na cesti Novo mesto – Metlika zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil po brežini. 47-letni državljan Hrvaške se v nesreči ni poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

ZASEGI VOZIL

Črnomaljski policisti so 22. 4. nekaj po 18. uri pri Semiču ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila Hxundai accent. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pri Semiču so policisti opravljali kontrolo prometa tudi 24. 4. in v jutranjih urah zasegli avtomobil Renault kangoo 53-letnemu vozniku. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Med kontrolo prometa v Cerovem Logu so Šentjernejski policisti 22. 4. ustavili mopedista, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade.  18-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so kolo z motorjem začasno zasegli in mu izdali plačilni nalog.

Voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so 24. 4. popoldan v Straži pri Raki ustavili tudi krški policisti. 19-letni kršitelj, še ni opravljal vozniškega izpita, vozil je pod vplivom alkohola in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Za osebni avtomobil Renault laguna je že pred meseci potekla veljavnost prometnega dovoljenja in tehničnega pregleda. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VLOMI IN TATVINE

Šentjernejske policiste je oškodovanec obvestil, da je v zadnjih desetih dneh v okolici Šentjerneja nekdo vlomil v njegovo zidanico in odtujil motorno kosilnico. Oškodovan je za okoli 4000 evrov.

24. 4. so bili trebanjski policisti obveščeni o tatvini, ki naj bi se zgodila 22. 4. V kraju Preska pri Dobrniču naj bi se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali neznanci. Eden je s pogovorom zamotil starejšo oškodovanko, drugi pa naj bi medtem preiskal prostore v hiši in našel in odtujil denar, nakit in dokumente. Škode je za okoli 1500 evrov.

V noči na 25. 4. je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.