Prenova ceste na Dvoru

Prenova ceste na Dvoru

-
0 148

V občini Žužemberk poteka obnova državne ceste na Dvoru, kako dela napredujejo, pa bo župan Občine Žužemberk Franc Škufca predstavil ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču. Z ministrom se bosta srečala  na gradbišču ob cesti na Dvoru v središču naselja Dvor v petek, 18. maja, ob 16.30 uri.

Lani jeseni se je začela obnova enega najbolj načetih in najnevarnejših cestnih odsekov od Ivančne Gorice do Novega mesta – državne ceste na Dvoru. Zaradi zamude pri pridobivanju dovoljenja za zaporo, so se dela nekoliko zamaknila. Prenovili bodo odsek med gasilskim domom in križiščem treh državnih cest v središču Dvora. Občina bo poskrbela za gradnjo pločnika, javne razsvetljave in fekalne kanalizacije, medtem ko je vodovod predviden že v sklopu izgradnje suhokrajinskega vodovoda, država pa bo uredila cestišče ter odvajanje padavinskih in meteornih voda. Naložba je vredna približno pol milijona evrov, od tega bo država zagotovila dve tretjini denarja, preostalo pa bo prispevala občina.

Občina Žužemberk, ki združuje 51 naselij, je bila ustanovljena pred skoraj 20 leti. V njej trenutno živi več kot 4.500 ljudi. Prav njena ustanovitev je občanom prinesla nova pričakovanja in upanje, da bosta Žužemberk in celotna Suha krajina ponovno lahko postala ena izmed najbolj razvitih pokrajin v Sloveniji, kar je pred več kot 150 leti že bila. Prav za razvoj in napredek trga in občine se v prvi vrsti zavzema tudi župan, Franc Škufca, ki županuje že peti mandat.