Presenečenje na super G-ju, Kline brez finala

Presenečenje na super G-ju, Kline brez finala

-
0 162

Po smukaški preizkušnji je v Kvitfjellu prišla na vrsto še superveleslalomska, predzadnja v tej sezoni svetovnega pokala. Na Norveškem je danes nastopilo 62 tekmovalcev, med njimi pa so bili tudi štirje naši fantje.

Domači navijači so imeli veliko razlogov za veselje, saj je do zmage prišel Kjetil Jansrud, ki je za 22 stotink sekunde ugnal Švicarja Beata Feuza. Na stopničkah bi lahko stal še en predstavnik Norveške in sicer Adrian Smiseth Sejersted, ki je z zaostankom 34. stotink za reprezentančnim kolegom dolgo časa zasedal tretje mesto, a je s startno številko 49 za presenečenje poskrbel Francoz Brice Roger. Le-ta je Sejersteda ugnal za samo stotinko sekunde in tako osvojil tretje mesto.

Nastop Rogerja je žal vplival tudi na skupni seštevek v superveleslalomski razvrstitvi oziroma na mesto Boštjana Klineta. Le-ta je danes zasedel 40. mesto, odličen nastop Francoza pa ga je potisnil na 26. mesto na lestvici v tej disciplini, kar pomeni da naš smučar ne bo nastopil na finalu v Areju.

Sreče ni imel niti Martin Čater, ki je s prvo polovico proge opravil izjemno, saj je na drugem vmesnem času za Jansrudom zaostajal le 6 stotink sekunde. Žal pa je nato sledila napaka, nekaj daljših zavojev okoli vrat, ki so nato vodili tudi do odstopa. Nastop na Švedskem se je s tem izmuznil tudi njemu, saj v seštevku zaseda 29. mesto.

Edini Slovenec, ki se je uvrstil med dobitnike točk, je bil tako Klemen Kosi, ki je svojo nalogo opravil dobro predvsem v srednjem delu proge. Zaostanek 1.23 sekunde za vodilnim ga je popeljal na 29. mesto. Miha Hrobat je bil tokrat 44. (foto: GEPA)