Prevčevi: mati je mati, oče je oče

Prevčevi: mati je mati, oče je oče

-
0 162

Razmišljamo o šampionu, njegovih uspehih, vzgoji, družini. Slovenski oz. svetovni skakalni as, Peter Prevc, je zagotovo več kot šampion zimske športne sezone. Je vzgled številnim, starejšim in še toliko bolj mlajšim. Peter je s svojo športno izrednostjo, preprostostjo in predrzno medijsko komunikacijo v svet namišljenega vnesel realnost domačega in športnega. Peter je Prevčev, je del velike družine, kjer je očitno vse jasno!

Peter ne prihaja iz velikega mesta, pač pa iz vasi. In vaški poba je suvereno osvojil cel svet. Skromen, pa vendar s svojimi športnimi uspehi nadpovprečen, je dokazal, da se s trdim delom da poseči do svetovnega vrha in še več.

In Petru ni težko povedati od kod je doma, kdo je skrbel zanj, ga vzgajal, grajal, ga usmerjal v življenje. Na prvem mestu sta starša, ki vzgajata in učita. Tukaj so tudi ostali člani družine, verjetno še babici, dedka. Tiste t.i. vrednote so v takšnih družinah še vedno na prvem mestu.

Tokrat razmišljamo o t.i. idealni družini, ki očitno še vedno obstajajo so in so za sodoben čas že skoraj ‘neverjetne’. Pri Prevčevih najverjetneje še vedno velja, da je mati-mati in oče-oče, ter da sta starša spoštovana, vredna zaupanja in da svoje otroke vzgajata, izobražujeta in jih usmerjata v življenju. Zagotovo pa sta tudi najbolj kritična in realna do vsega kar se dogaja z njunim podmladkom.

In to gre Prevčevim odlično. Vzgojili so normalnega fanta, ki je poleg šolanja posegel v sam svetovni športni vrh oz. rekordov. Vsekakor ne moremo mimo ostalega Prevčevega podmladka. Nenazadnje sta še dva v svetovnem športnem vrhu: Domen in Cene. Tukaj sta še mlajši sestrici Nika in Ema. In za vsem tem podmladkom stojita mama Julijana in oče Dare.

In če potegnemo črto, ta zeleno črto: Peter Prevc šteje 23 let. In za svoja leta je Peter izredno zrel, resničen. Ne glede na njegove skoke in polete 😉 , ki pa so prav tako resnični.

Ponosni:)