V&F: Medvedke ne bodo odstrelili, Tadej je v redu

V&F: Medvedke ne bodo odstrelili, Tadej je v redu

-
7 2098

Okoli 10. ure se je pri Koprivniku blizu Črnomlja zgodilo bližnje srečanje medvedke in lovca. Poškodovanega Tadeja Burazerja, lovca LD Loka Črnomelj smo obiskali v Urgentnem centru Nm in se pogovarjali o dogodku.

Medvedka je Tadeja ugriznila v podkolensko mišico desne noge oz. golensko mišico in v prst leve roke. Tadej je še povedal, da medvedko, ki je stara okoli pet let poznajo in da hodi na krmišče ter da ni konfliktna. Prav zaradi slednjega medvedke ne bodo odstrelili, je za DolenjskaNews še povedal Tadej.

Lovci so sicer bili na pogonu druge divjadi, ko so presenetili medvedko z dvema mladičema, starima okoli leto dni. Pri begu je medvedka naletela na Tadeja in v obrambi svojih mladičev lovca ugriznila v desno nogo in prst leve roke. Poškodovanega lovca so reševalci Nujne medicinske pomoči Črnomelj oskrbeli in prepeljali v novomeški Urgentni center, kjer so 50-letnega lovca še dodatno zdravstveno oskrbeli. Po posegu so Tadeja odpustili domov.

O dogodku je bil obveščen tudi vodja Skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije.

 • cvichekbrother

  Vse je mogoče, ponavadi smo lovci pod vplivom opojnih substanc in tako lahek plen za medveda.

 • Men se to isto sliš kot: žrtev spolnega napada je pretepla posiljevalca 🙂 seveda je posiljevalec tisti ubogi in bo šla žrtev spolnega napada v zapor 🙂

  • Ko bo kaksnega gobarja al pa sprehajalca bo lepse slisat.

  • Srečko Gole ja k medvedi kr tko vsak dan mal napadajo ljudi? Pa če bi čez tvojo dnevno hodil kr en folk, se ne bi nič sekiral, ne?

  • Vesna ves kako se strinjam s tabo. Ze zdavnaj sem rekel naj se prepove nabiranje gozdnih sadezev,ukinit planinske poti..?….in pustit zivsli v miru zivet. Uporabila si iste besede kot sem jih jaz. Nobenemu ni vsec da se sprehajas po njegovi dnevni sobi…

  • Potem lahko ukinemo tudi lovce. 🙂

 • Ce ga je drazil naj ga je….