Pri sosedih sneg, pri nas veter

Pri sosedih sneg, pri nas veter

-
0 303

Vreme v zadnjih dneh povzroča po Evropi velike težave oz. v naši neposredni bližini. V Sloveniji imamo največ težav z vetrom, še posebej na Štajerskem in v Pomurju. Močni sunki vetra pa so podrli tudi dva droga električne napeljave v Dolenji Radulji (občina Škocjan) in drevo, ki je padlo na cesto Brestanica-Krško.

O močnem sneženju in težavah o prometu se soočajo na območju Dunaja, kjer so številne prometnice, zaradi zdrsov tovornih vozil, slabo prevozne. Sneg je povzročil številne prometne nesreče, na območju Gradca je za dodatne težave poskrbela nevihta. V znanem romarskem središču Mariazell je zapadlo več kot pol metra snega.

Še vedno sneži v Bosni in Hercegovini. Iz Gračanice poročajo, da je pod težo snega popustila strehe sejemske dvorane na mednarodnem sejmu “Grapos expo.” K sreči ni bil nihče poškodovan.

V Švici pa so ponoči na najmanj šestih krajih namerili rekordno nizke temperature v aprilu. V Arosi je bilo zjutraj minus 12,8 stopinj Celzija. Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bi se lahko v prihajajoči noči živo srebro spustilo še nižje.

Obilno sneženje je doseglo tudi Poljsko, Slovaško, Češko. Snežilo je tudi v Nemčiji.