Prihaja fronta, konec tedna mokra trgatev

Prihaja fronta, konec tedna mokra trgatev

-
0 661

Marsikje za konec prihodnjega tedna že načrtuje trgatev, žal pa vremenska napoved ni najbolj obetavna, čeprav je do takrat še nekaj dni. Nad Atlantikom je nastala hladna fronta, ki je že dosegla zahodno obalo Francije in britanskega otočja. Fronta se bo v naslednjih bližala Slovenijo in nas predvidoma dosegla v petek. Tako bo npr. pri nas še v četrtek vroče, pri 28 stopinjah, za fronto, ki jih bo že prešla fronta pa bo občutno hladneje, le okoli 18 stopinj.

Ampak do takrat bo pri nas pravo poletje, saj bodo dnevne temperature okoli 30 stopinj. Bo pa nekoliko bolj soparno, saj bo več vlage.

V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo lahko nastale posamezne plohe. Šibka burja na Primorskem bo slabela. Najvišje temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj C.

V torek in sredo bo pretežno jasno, možnost popoldanskih ploh bo majhna. V četrtek bo deloma sončno, več oblačnosti bo v zahodnih krajih. V petek pa nas bo dosegla hladna fronta, ki pa ne bo tako izrazito hladna kot na zahodu Evrope, saj bodo temperature pri nas še vedno okoli 25 stopinj. Za konec prihodnjega tedna kaže na nekoliko bolj kislo, saj naj bi se razmere umirile šele v ponedeljek.