Prihaja odjuga, konec tedna že 12°C

Prihaja odjuga, konec tedna že 12°C

-
7 507

Anticiklon nad večjim delom Evrope bo ta teden klonil pred toplejšo zračno maso, ki jo prinaša jugozahodnik. Na vreme pri nas bo jutri vplival manjši ciklon, ki se bo z vremensko fronto spustil nad srednji del Evrope. ++

Zvečer in ponoči bo meglen pokrov zamenjala oblačnost, ki jo prinaša prav toplejši jugozahodnik. Pooblačilo se bo tudi v višjih legah in na Primorskem. In tukaj bodo že manjše padavine. Sprva tudi po nižinah kot rahel sneg, proti jutru pa bo dež, zaro obstaja tudi nevarnost poledice. Temperature pa zelo različne. Marsikje bodo najnižje vrednosti izmerili ponoči. Izjema bo le na SV Slovenije, kjer bo do -7 st. C, v osrednjem in JV delu do -2 st. C, najtopleje med 2 in 5 st. C pa bo na Primorskem.

Pred nami je oblačen dan. Manjše padavine na Primorskem in Notranjskem se bodo, čez dan okrepile in se razširile proti vzhodu države. Jugozahodnik se bo še nekoliko okrepil in prepihal tudi nekatere nižine.
Temperature bodo občutno višje kot so bile v zadnjih tednih. V vzhodnem delu pričakujemo med 4 in 7 st. C, na SZ okoli 3 st. C, najtopleje do 8 st. C pa bo ob morju.

Topel in vlažen jugozahodnik bo zaznamoval vreme tudi v nadaljevanju tedna. V sredo bo na vzhodu večinoma suho, drugod bo občasno še deževalo, pogosteje v krajih na primorski strani dinarske pregrade. Na zahodu države bo moker tudi četrtek, medtem ko bo na vzhodu lahko tudi nekaj sonca. Podobno vreme pričakujemo za konec tedna, temperature pa bodo visoke, vse do 12 stopinj Celzija.