Prihaja sonce, vsaj za en dan

Prihaja sonce, vsaj za en dan

-
0 154

Slovenijo bo dosegla hladna fronta, ki bo premešala onesnažen zrak in poskrbela za jasnino. Najprej se bo zjasnilo na severu Slovenije, kjer bo zjutraj najhladneje, in sicer od -15 do -8 stopinj. Na JV Slovenije bo zjutraj še oblačno in okoli 6 stopinj pod ničlo. Burja na Primorskem bo ponehala. A čez dan se bo tudi pri nas začelo jasniti. Dnevne temperature bodo okoli ničle. Na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V teh dneh je na smučiščih pravi raj. Dobro, danes je bilo nekaj več nizke oblačnosti oz. megla, a že jutri bo povsem drugače, saj se bo zjasnilo. Sicer bo v gorah spet temperaturna inverzija! Na višini 1000 m bo tako -3, na 1500 m pa +2. Zjutraj bo pod 900 m še nekaj oblačnosti, čez dan pa se bo povsod razjasnilo. Zapihal bo zmeren zahodnik.

Ob koncu tedna pa bodo predvsem jutranje temperature spet nižje. Po nižinah in kotlinah se bo večji del dneva zadrževala megla. V soboto zjutraj bo tako mrzlih -8, popoldne pa -2 st.c. Podobne razmere pričakujemo tudi v nedeljo. Največ sonca in najbolj toplo bo na Primorskem in v višjih legah. Drugje pa še vedno zimsko od -7 do +1. Prihodnji teden bo mraz le počasi popustil. Odjuga s temperaturami okoli +10 st.c. pa nas čaka v drugi polovici tedna.