Prijavi se na ‘Komu zveni’

Prijavi se na ‘Komu zveni’

-
0 187

Gre za Poletno glasbeno šolo, ki bo v prostorih Kulturnega centra Janeza Trdine Novo mesto v drugi polovici julija 2019. Gre za izjemno inovativen pristop k povezovanju glasbene teorije z improvizacijo.

Tedenska delavnica kreativnega povezovanja glasbenih stilov bo potekala pod vodstvom skladateljice, multiinštrumentalistke, pesnice in pedagoginje Nine Pečar,  Matica Smrekarja – jazz kitarista, predavatelja, pedagoga ter saksofonista Simona Šireca, ki je poleg koncertiranja dejaven tudi na pedagoškem področju. Kot saksofonist je sicer zaposlen na Glasbeni šoli Brežice, kot muzikolog pa poučuje glasbo na Srednji vzgojiteljski šoli v Novem mestu.

Poletna šola bo potekala pod okriljem Mense – društva za odkrivanje in spodbujanja inteligence in zavodom “Z lahkoto” za izobraževanje, raziskovanje in razvoj.

Po koncu vsakega dneva delavnice bodo z udeleženci delavnic – tudi odigrali manjši koncert na prostem – pred KCJT, na Glavnem trgu… Ob zaključku tedenske delavnice bodo projekt sklenili še s predstavitvijo debitantskega albuma mentorja Simona.

Simon Širec je saksofonist, ki je svoje šolanje na klasičnem saksofonu sklenil pri profesorju Geraldu Preinfalku na Glasbeni univerzi v Gradcu, vzporedno pa je s študijem saksofona na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral muzikologijo. Na zaključnem koncertu bi se predstavil s projektom “Theater Music”, katerega program je razpet med vse od kontemporarnih glasbenih eksperimentov pa do skladb pop zvrsti. Zaključni koncert se bo zgodil v soboto 13. julija 2019 v KCJT.

Prijave za delavnice so že odprte, tako da lepo vabljeni v svet harmonije. Več boste našli na spletni strani TUKAJ in na FB profilu KOMUZVENI.

Prijavi se na 'Komu zveni'