Prijeli osumljenca za krajo reg. tablic – tudi diplomatskih

Prijeli osumljenca za krajo reg. tablic – tudi diplomatskih

-
0 307

Novembra lani smo poročali, da je bilo na območju Slovenije ukradenih več registrskih tablic, med drugim tudi diplomatskih. Zdaj so policisti osumljenca prijeli, neuradno 26. aprila, pri njem pa naj bi po naših neuradnih informacijah našli 1.600 različnih registrskih tablic, tudi diplomatske. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za osebo, doma z območja Ljubljane, tablice pa so v preiskavi našli v hiši na območju Grosuplja. Policisti so moškemu odvzeli prostost, vendar so ga nato izpustili. Zakaj je kradel, ali je šlo zgolj za zbirateljsko strast ali preprodajo, policija še ugotavlja.

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana, je za DolenjskaNews potrdila, da v zvezi tatvin tablic policisti PU Ljubljana še vodijo predkazenski postopek, ki pa je tajen. ‘Ta trenutek lahko potrdimo zgolj to, da smo na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri enem izmed osumljencem ter zasegli več sto registrskih tablic, med njimi tudi diplomatskih. Izvor le teh se prav tako še preverja,’ je še povedala Nataša Pučko.

Novembra lani so za DolenjskaNews z Generalne policijske uprave sporočili, da je bilo v času od decembra 2015 do novembra 2016, na območju Republike Slovenije, odtujenih 20 registrskih tablic z vozil DKP (diplomatsko konzularnih predstavništev) različnih držav. Tatvine registrskih tablic policija intenzivno preiskuje in pri tem sodeluje tudi z ostalimi policijami v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja. Do sedaj smo odkrili eno ukradeno diplomatsko registrsko tablico, ki je bila nameščena na drugo vozilo, s preiskovanjem ostalih primerov pa nadaljujemo.