Prijeli roparja, ki je grozil z nožem

Prijeli roparja, ki je grozil z nožem

-
0 245

Črnomaljske policiste so 1. 12. poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju, kjer naj bi prišlo do ropa. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Zbrali so obvestila in ugotovili, da naj bi zamaskirani storilec vstopil v prodajalno, v roki je držal nož in v angleškem jeziku od prodajalke zahteval, da mu izroči denar. Storilec je pobral denar in peš pobegnil. Na podlagi opisa roparja in smeri bega so policisti izvedli blokado območja in 39-letnega moškega iz Črnomlja kmalu prijeli. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ropa.

Vlomi in tatvine

V Dolenji stari vasi je 30. 11. popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 2000 evrov.

Med 29. 11. in 1. 12. je v Velikem Podljubnu neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

V vinorodnem okolišu Otavnik so med 13. 11. in 1. 12. neznanci vlomil v pet počitniških hiš. Odtujili so motorne žage, kosilnico in ročno orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

V Trebnjem je 2. 12. med 17. in 19, uro skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kovinsko blagajno s pištolo in naboji, so še sporočili s PU NM.