Prijeli sprovajalce, z Norveške po ilegalce 

Prijeli sprovajalce, z Norveške po ilegalce 

-
0 304

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 16. 11. v jutranjih urah v kraju Bukošek ustavili osebni avtomobil znamke Citroen. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v avtomobilu prevaža devet tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in 17. 11. s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osem tujcev, ki so se izrekli za državljane Irana in državljana Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Bojancev so policisti prijeli sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so tudi državljana Norveške, ki je z osebnim avtomobilom tujce skušal prepeljati v notranjost države.
Državljanu Norveške so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Dva državljana Sirije sta v policijskem postopku zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom. Tri tujce, ki so se izrekli za državljane Iraka, tujca, ki se je izrekel za državljana Alžirije in tujca, ki se je izrekel za državljana Irana, pa so
po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.