Prijeli tatove, vlomilci spet na delu

Prijeli tatove, vlomilci spet na delu

-
0 869

Policisti PP Novo mesto so bili 26. 5. nekaj pred 20. uro obveščeni o tatvini v gostinskem lokalu v Novem mestu. Storilci so enemu izmed gostov lokala odtujili torbico z denarjem. mobilnim telefonom in dokumenti in pobegnili. Policisti so na podlagi opisa v Novem mestu izsledili štiri mladoletne osumljence in jim zasegli ukraden denar. Našli in zasegli so tudi odvrženo torbico z ukradenimi predmeti jih vrnili oškodovancu.
Osumljence so privedli na policijsko postajo, o tatvini obvestili center za socialno delo in starše, ki so prevzeli mladoletnike. Po zaključenem postopku jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Med 23. 5. in 24. 5. je v Trebnjem nekdo iz garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago, baterijski vrtalnik in pihalnik za listje. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

Na Knezovi ulici v Novem mestu je 25. 5. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

Na Vinarski cesti na Bizeljskem je 26. 5. zvečer nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalca in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in lastnika oškodoval za 2000 evrov.