Protestni shod za obubožane državljane Slovenije

Protestni shod za obubožane državljane Slovenije

-
0 199

V sredo bo v Ljubljani protestni shod ljudi, ki jim ni vseeno za revščino med Slovenci. Zbrali se bodo ob 15.uri, na Trgu republike, nasproti parlamenta. Želijo si, da bi bilo delo cenjeno in pošteno ovrednoteno. Prav tako, da bi bi upokojenci za minulo delo prejemali dostojno pokojnino. Zastopali bodo tudi tiste, ki iz takšnih ali drugačni razlogov ne bodo prisotni na teh demonstracijah, je povedal pobudnik demonstracije Silvo Mesojedec in dodal:

‘Nedopustno je, da državljani za polno delovno dobo prejemajo pokojnino, ki je manjša od praga revščine. Prav tako pa je nedopustno, da zaposleni prav tako dobivajo znesek manjši od praga revščine.  Žal so ti državljani deležni zgolj kakšne medijske objave o revščini med državljani. Tako pa ne gre več naprej. Tako minulo kot sedanje delo je potrebno pošteno ovrednotiti. Zato sta potrebni pokojninska in plačna reforma. 

Verjamem pa, da bodo med podpisniki peticije z zahtevo po pokojninski in plačni reformi katera bo pripravljena v naslednjih dneh. Koliko nas bo ne vem. Družbeno omrežje in osebni poziv vas, ki ste to spremljali in podpirali zahteve po reformah je bilo edino orodje za širitev tega poziva. Nobenemu poslancu v tem parlamentu, nobeni stranki in upokojenskim društvom se, kljub poslanemu pozivu, ni zdelo vredno niti odgovoriti. S tem so tudi pokazali svoj odnos do revščine v Sloveniji. Žal o ukrepih odločajo tisti, ki prejemajo nekaj tisoč evrov mesečnega dohodka in se očitno bojijo, da bi določene privilegije, zaradi zvišanja najnižjih pokojnin in plač, izgubili. 

Na shod so kljub temu vabljene stranke, ki bodo v naslednjem sklicu parlamenta le tega sestavljale ter tudi predsednik države. Njihova udeležba ali neudeležba pa bo tudi pokazatelj njihovega razmišljanja o revščini v Sloveniji.’