Proti begunskemu centru in zahtevajo odškodnino

Proti begunskemu centru in zahtevajo odškodnino

-
0 114

Svet krajevne skupnosti Dobova je, potem ko je notranje ministrstvo predstavilo načrte za posege v tamkajšnjih centrih za prebežnike, na vlado naslovil več zahtev. Zahtevajo predvsem odstranitev zbirnega centra in povrnitev škode.

Svet tako zahteva, da se po njihovem mnenju nezakoniti center odstrani v pol leta, do takrat pa naj ga, če je to potrebno, postavijo na primernejšem zemljišču, kot je denimo prostor pri policijski postaji Brežice. Krajani ne dovolijo nikakršnih obnovitvenih posegov, kot je denimo asfaltiranje ali priklop na vodovod. V teh pol leta sicer dovolijo, da država morebitne prebežnike zadrži v obstoječem centru toliko časa, kot to zahteva predviden postopek.

Svet krajevne skupnosti Dobova od države pričakuje tudi, da bo poskrbela za sanacijo poškodovanih cest, izvedbo hidrantnega omrežja, zamenjavo oken na objektih na Ulici 15. aprila in čiščenje okolice šotorišč v zbirnem centru Dobova. Tam je treba namreč odstraniti divje rastoče drevje in ambrozijo.

V svetu pričakujejo, da bo država krajevno skupnost predhodno seznanila pred morebitnimi dejavnostmi, povezanimi s tamkajšnjim nastanitvenim centrom.

(MMC)