PRVA LIGA: Krka s 3:1 odpravila Domžale

PRVA LIGA: Krka s 3:1 odpravila Domžale

-
0 57

Nogometaši nadaljujejo s prvenstvom v Prvi ligi. Nogometaši Krke so se v 23. krogu na domačem stadionu pomerili z Domžalami in slavili s 3:1.

V 17. minuti je bil uspešen Miha Kostanjšek. Dobrih 20. minut kasneje je Majer nad krkašem Perićem storil prekršek in Novomeščani so zahtevali najstrožjo kazen, ki pa jo sodnik Jug ni dosodil. Polčas je dobila Krka z 1:0. V nadaljevanju so imeli več pobude Domžalčani, vendar sreča je bila na strani hrabrih. V 65. minuti so imeli Novomeščani 11-metrovko, ki jo je v 66. minuti uspešno realiziral Josip Fuček. Krka je povedla z 2:0. Deset minut kasneje še ena 11-metrovka za Krko in povišano vodstvo na 3:0. Fučku je Maraval ubranil strel, vendar je bil Fuček po odboju uspešen za povišanje vodstva. V 80. minuti je izid znižal Senad Jarović.

Kot je znano Novom eščani spomladanski del nadaljujejo brez Žige Kastrevca, ki je odšel na polletno posojo v španski Getafe. V napadu ga bo skušal nadomestiti Luka Majcen. Na Portoval, ki so ga med zimskim premorom zapustili še Jamilu Collins, Lamin Diallo, Kevin Kauber in Luka Cerar, so se preselili še Mladen Mrakić, Mohammed Kabiru in Matteo Boccaccini, ki smo ga v lanski sezoni spoznali že v dresu Gorice.