PRVA LIGA: Krško-Gorica 1:2

PRVA LIGA: Krško-Gorica 1:2

-
0 19

Nadaljuje se spomladanski del v prvi nogometni ligi. V 22. krogu Prve lige TS je Krško doma gostilo Gorico, a žal moralo priznati premoč Goričanom, ki so slavili z 2:1.

Goričani so v 44. minuti povedli z 1:0. Z 11-m je bil uspešen Burgič. To je bil tudi izid ob polčasu. V 82. minuti je Mensah Ibrahim Arafat izenačil na 1:1. V 88. minuti je Gorica spet povedla. Rok Grudina je zadel za vodstvo z 2:1.

 

Posavci se v nadaljevanje sezone podajajo s pomlajeno igralsko zasedbo. Od Krškega so se poslovili tudi nekateri nogometaši, ki so v sezoni 2014/15 odigrali pomembno vlogo pri zgodovinskem preboju med prvoligaše. Otrok kluba in dolgoletni kapetan Miha Drnovšek se je skupaj s Timom Čehom in Žigo Jurečičem preselil v Krko, bližnjim Brežicam, ki prav tako tekmujejo v drugem razredu slovenskega nogometa, pa sta se pridružila David Bučar in Jure Špiler. Ranko Moravac in Dejan Vokić sta se vrnila v Maribor, za povratek v Olimpijo pa se je odločil Rok Baskera. Krčani bodo spomladi še več prostora namenili talentom svoje šole, ki je jeseni članskemu moštvu že ponudila nekaj adutov, Davida Kovačiča, Esterja Soklerja, Jana Gorenca in Anžeta Kodeliča. Ob Urošu Jovanoviću, ki je pod taktirko Tomaža Petroviča treniral že jeseni, so moštvu dodali še četverico novincev, ki jih čaka uveljavljanje na prvoligaškem zemljevidu. Nekaj pomembnih izkušenj si je v dresu Hajduka že nabral 21-letni Tonći Mujan, dve leti mlajši Roko Nakić pa se je kalil v reškem mladinskem pogonu. Po uspešni jeseni v Brežicah se je Krškemu pridružil Nikola Gatarić, zadnjega novinca pa predstavlja Svetlan Kosić.