Prve žrtve pirotehnike, hude poškodbe 65-letnika

Prve žrtve pirotehnike, hude poškodbe 65-letnika

-
0 689

Da bi prazniki minili prijetno in varno, predvsem pa brez nepotrebnih poškodb, tiste, ki se pirotehničnim sredstvom preprosto ne morejo odreči, policisti pozivajo k uvidevni, predvsem pa pravilni rabi pirotehnike. A opozorila za nekatere ne zaležejo.

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da se je v ponedeljek popoldne mladoletnik huje poškodoval pri uporabi pirotehničnih sredstev. Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo.

V petek, 22. decembra, pa so Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor 18-letniku v Šentilju zasegli 1108 petard. Zoper njega sledi hitri postopek z odločbo po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih,” je povedala Anita Kovačič Čelofiga s PU Maribor.

S Policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da so bili včeraj okrog 20.45 obveščeni o dogodku v Domžalah, v katerem je bil poškodovan 65-letni občan zaradi uporabe pirotehničnega sredstva.

Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 65-letnik utrpel hude poškodbe ušesa, medtem ko je za zdaj še neznani storilec iz neznanega stanovanja na Ljubljanski cesti v Domžalah odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je počilo ravno v trenutku, ko je šel mimo občan. Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo,” je povedala Nataša Pučko s PU Ljubljana.